sâmbătă, 22 martie 2014

Rezervația unicornilor - și trilogia se încheie

Ieri, 21 martie, a avut loc lansarea romanului Rezervația unicornilor (editura Herg Benet), ȋn Silencio. Volumul ȋncheie trilogia Sânge satanic și ȋi aparține Cristinei Nemerovschi, supranumită de critici rebela literaturii române de azi.

Invitații serii au fost Felix Nicolau, Lorena Lupu, Leonard Ancuța, Andreea Tănase, Andreea Vasile și Ciprian Burcovschi. Ei ne-au vorbit, pe rȃnd, despre ce ȋnseamnă cărțile Cristinei atȃt pentru public, cȃt și pentru propria lor expereință ca cititori și chiar trăitori ȋn anii cu alcool, sex și rock. Unii s-au regăsit ȋn personajele romanelor, alții au tras ȋnvățăminte valoroase și au savurat umorul lor tranșant și sincer. 


Rezervația unicornilor continuă povestea lui M., rebelul care defrișează tiparele strȃmte ale societății ȋn care superficialitatea suprimă deseori onestitatea și spiritul creativ. Oarecum ȋmblȃnzit, M. rămȃne, totuși, fidel cauzei (a.k.a miserupismul absolut al nihilistului).

Cȃteva lucruri despre Cristina Nemerovschi:

Licențiată în filosofie, cu un master despre L. Wittgenstein, a debutat în 2010 cu romanul Sânge satanic. Cartea a fost reeditată doar câteva luni mai târziu, bucurȃndu-se de un succes răsunător. Cristina a fost comparată cu scriitori de seamă ai literaturii universale: J. D. Salinger, Henry Miller, Chuck Palahniuk, Anthony Burgess. Romanul a fost distins cu premiul Tiuk! pentru debut și cu titlul Cartea anului 2011. Au urmat Pervertirea (2012), care a stȃrnit numeroase controverse, fiind considerat imoral.
Ani cu alcool și sex este al treilea roman semnat de Cristina Nemerovschi, o continuare la Sânge satanic. Anul 2013 marchează apariția unei noi cărți cu parfum de rebeliune, nymphette_dark99. În același an apare și cea de-a treia ediție a romanului Sânge satanic. În noiembrie 2013, Cristina Nemerovschi publică la Herg Benet un volum compus din discuțiile avute cu cititorii săi, intitulat Ce facem cu România? Cititorii în dialog cu Cristina Nemerovschi.

La final, Lorena Lupu (actriță și scriitoare) și Cristina Nemerovschi au susținut un mini spectacol-lectură. 

Evenimentul s-a "soldat" cu o expoziție cu ilustrații de Oana Martișca, ca preview al romanului grafic Sânge satanic. Pȃnă la apariția lui, unicornii răzvrătiți vă așteaptă să-i adoptați.

Parteneri media: Semne Bune, Am doar 18 ani, Bookuria, societatesicultura.ro, METALHEAD, EgoPHobia, Revista de Suspans, Teen Press, Tiuk!, Silencio, Hyperliteratura, filme-carti.ro.

Surse poze: hergbenet.ro,  fanclubsangesatanic.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.